ABOUT

The Ding Doctor specializes in repairs for all types of boards, regardless of the materials used, varying from wave surfboards, windsurfboards, kitesurfboards and stand-up-paddle (SUP) boards. Repairs can vary from small dings, to large cracks and even completely broken boards. Backed up by 20 years of experience, the Ding Doctor offers customers all necessary tools and experience to bring anyone’s board no matter what type, right back into its original shape.

Dingdoctor and Sustainability (Dutch)

Eigenaar van de Ding Doctor, Julian van Vliet, studeert Industrial Ecology aan de TU Delft en is gepassioneerd over het thema duurzaamheid!

Surfers zeggen vaak dat ze één zijn met de natuur. Helaas is de surf industrie verantwoordelijk voor de nodige vervuiling op onze mooie planeet. Constructie materialen zoals de schuimkern, polyester en epoxies zijn producten afkomstig uit de olie-industrie. Hoe graag we ook willen dat het niet zo is, alle surfboards hebben een negatieve impact op het milieu!

Wij gaan bewust om met het milieu en adviseren graag op het gebied van surfboard constructie en de huidige materialen op de markt. Daarnaast zorgen wij dat we zoveel mogelijk materiaal recyclen, en met duurzamere constructie materialen werken. Voor onze reparaties en ‘shape your own surfboard clinics’ werken wij uitsluitend met de ‘groenste’ epoxy op de markt(20% bio).

Heb je nog een oud ‘sta-in-de-weg surfboard’ waar je vanaf wilt? Breng hem langs en wij blazen er een nieuw leven in! Wellicht in de vorm van handplanes of decoratiemateriaal! Is je board toch nog goed te surfen? Dan kunnen we hem doneren aan Surfers4Surfers. Deze Non-profit organisatie stimuleert momenteel in Sri Lanka op een lokaal niveau ondernemerschap voor surf toerisme.

Sinds de zomer van 2013 zijn we begonnen met het produceren van surfboards onder de naam JY. Innovatief, lokaal en duurzaam zijn principes die voor ons vanzelfsprekend zijn.