Jord Fortmann – Shaping a Mini Simmons

Je eigen surfboard shapen, aldus Jord Fortman

Het begon allemaal met een gebroken longboard dat ik kreeg van mijn buurman foto'sen van samsung naar mac. Het was een nieuwe Mac Tavish die de vlucht van Australie naar Holland niet had overleefd. Buurman: “Doe er maar mee wat je wilt, ik ben blij dat ik ervan af ben, het doet nog steeds pijn in mijn hart als ik er naar kijk!”

De enige ervaring die ik heb met shapen heb ik opgedaan tijdens mijn verblijf in Hawaii garmin karten gratis downloaden. Ik was daar met Lightning Bolt op trip en Rory Russel heeft mij in zijn shaperoom de basics uit gelegd. Toen ervaarde ik hoe speciaal het is om je eigen board te shapen en het is al helemaal te gek als het board uiteindelijk ook nog drijft, glijd en de bocht om gaat. Mijn ervaring is dat als je de basics van het shapen enig sinds volgt en een board shaped dat past bij je surfskills en nog belangrijker past bij de golven die je voor ogen hebt te gaan surfen het een gegarandeerd succes is Download games sims for free. Heel het proces is mooi, spannend en erg uitdagend.

Ik heb met de hulp van Julian’s kennis en materialen een Mini Simmons achtig board gemaakt van het halve longboard winamp free windows 10. Van het over peinzen wat het gaat worden naar het zagen van de outline, het gebruik van de schaaf om de dikte, de rockeline en de rails te vormen tot het finetunen van de blank is een prachtig proces gmx app kostenlos herunterladen. De blank was klaar en dus kon de eerste laag glassing er op. Julian: “Jord, wat voor kleur heb je in gedachten, hoe dik zullen we hem glassen en zullen we een logo maken of wil je er nog wat opschrijven of tekenen?” Hoe vet is het om alles zelf te bepalen over je eigen board kostenlos spiele downloaden solitär.

Getting the outline done

Getting the outline done

Shaping is a feeling!

Shaping is a feeling!

Een beetje hulp van Julian

Een beetje hulp van Julian

Goed kijken!

Goed kijken!

En zelf aan de slag

En zelf aan de slag

Vrienden zijn ook welkom!

Vrienden zijn ook welkom!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik trok me terug om na te denken over de vinnen en kwam na een paar dagen terug om de vinnen te shapen uit een stuk triplex herunterladen. Julian’s partner in crime Victor is een erg goede als het gaat om afwerking en zo kreeg ik die dag mijn board in handen en was ik er weer helemaal van overtuigd dat het echt een surfboard werd filme legal kaufen unden! “Het ziet er goed uit jongens, de shape is dan misschien wel een beetje apart maar de kleuren en glassing zijn erg mooi geworden!” Nadat we de vinnen af hadden en ze geplaatst hadden kwam het moment om het water in te gaan steeds dichterbij amazon music unlimited kostenlos.

Nog even voelen

Nog even voelen

Finished shape

Finished shape

Jord glassing

Jord glassing

 

 

 

 

 

 

De vooruitzichten gaven aan dat er een klein ZW swelletje binnen zou komen, precies waar het board in zou moeten werken firefoxen voor mac. Slappe maar goed lopende golfjes. “Nog 2 dagen Victor gaat dat lukken? Si no problemo, kom morgen maar langs dan polijsten we hem en is ie klaar om te gaan!!”

Eindresultaat bodem

Eindresultaat bodem

Mini Simmons ready to shred!

Mini Simmons ready to shred!

Jord cruisin' the mini Simmons

Jord cruising

 

 

 

 

 

 

Een glimmend board met mijn naam en Julian’s logo er op en een mooie getinte glassing was het resultaat van heel wat uren werk. Het is onvoorstelbaar hoe groot mijn enthousiasme was om uit te peddelen en de eerste paar golven te surfen! Het board doet het, het board is mooi en het is mijn creatie!! Uiteraard koste het shapen mij en Jullian wat uren en moest het materiaal bekostigd worden. Al met al kan ik zeggen dat het zeker de moeite waard is om je geld op deze manier te besteden aan een board.

Ook zelf een board shapen? Neem contact op!