Twan Lugten – Shaping a Displacement Hull

Twan's Stubbie

Twan's Stubbie

In September 2012 ben ik begonnen met het shapen van een boardje bij de Ding Doctor Julian in Scheveningen. Van huis uit kreeg ik altijd mee dat als je dingen zelf kunt maken het zonde is als je het koopt harry potter soundtrack kostenlos. Dit in combinatie met mijn interesse voor alternatieve boardjes leidde tot een natuurlijke stap om boardjes te gaan maken. Toevallig raakte ik in FAST aan de praat met Julian over een shape-experimentje van mij waar ik wat problemen mee had download netzkino app for free. Later even rondgegoogled en toen bleek dat je ook een cursus shapen kon volgen bij Julian. Het sprak mij aan om de fijne kneepjes te leren van iemand die meer ervaring had dan ik, en daarbij kwam natuurlijk ook dat ik mijn quiver aan kon vullen met een uniek boardje ps4 herunterladen beschleunigen.

Outline

Outline

Shaping outline

Shaping outline

Shaping is all about feeling

Shaping is all about feeling

 

 

 

 

 

 

Op een maandag zijn we begonnen met het shapen videos direkt aus dem browser herunterladen. We hebben eerst de outline bepaald. Ik wilde een Ryan Lovelace achtig hulletje, niet te groot en niet te klein. Singlefin met eventueel sidebites. Lekker voor zowel Nederlandse slob als cleane peelers tiptoi know and quizze download. De outline hebben we bepaald aan de hand van een template van een pintail en een mini simmons. Onder het genot van een bakkie de outline nog eens goed bekeken: super sick, tijd om alles uit te zagen en verder te gaan met shapen disney app download smart tv. Daarna als een malle doorgeklust. In één dag hebben we de outline uitgezaagd, een s-deck gemaakt, de rocker bepaald, concaves geschuurd en de rails afgemaakt iptv m3u list download. Na 12 uur lang doorbeunen aan een complexe shape met allemaal gekke transities lag het boardje geshaped en al voor mijn neus.

S-Deck

S-Deck

Signing his shape

Signing his shape

Ready To Glass

Ready To Glass

 

 

 

 

 

 

De tweede dag hebben we het board geglassed download apps iphone. Het was heel informatief om te zien hoe Julian dat deed. Bij mijn voorgaande experimenten ging het vooral hiermee de mist in, nu een stuk rijker met tricks om je board zo handig mogelijk af te glassen Download gta 3 pc for free. Na deze sessie moest het board nog geschuurd worden, de vin geshaped worden en moesten de vinpluggen er nog in. Dit hebben we in een paar middagen en avonden gedaan download adidas app. Het was geen probleem om af en toe binnen te lopen en verder te gaan aan mijn boardje. Het resultaat: een 5’8″ x 21″ x 2 5/8″ displacement hull.

Finished glassing

Finished glassing

Finished! Ready to surf!

Finished! Ready to surf!

A Beauty!

A Beauty!

 

 

 

 

 

 

Inmiddels heb ik het boardje een aantal keer als singlefin gesurft. De eerste golf op het boardje was een aangename verassing. Het boardje was super los, stylish kortje cutbackjes maken, voetjes bij elkaar: het boardje deed wat ik hoopte dat het zou doen. Bovendien voegt het feit dat je een boardje surft wat je zelf gemaakt hebt een extra dimensie toe. Stijlere drops trekt het boardje wat minder goed, maar misschien wordt het dan ook tijd om wat te gaan spelen met sidebites. Hoewel ik eerst dacht dat dit board een extra’tje zou zijn voor mijn quiver, is het nu eigenlijk mijn favoriete plankje voor Nederland geworden. Eigenlijk ook wel spijt dat ik hem niet meegenomen heb naar een recent tripje naar Marokko.

Tijdens het shapen heb ik veel geleerd, chille vibes: na het afronden was ik gelijk weer geïnspireerd voor een volgend projectje. Nu dan wel met de achtergrondkennis die Julian me gegeven heeft. Ik kan het iedereen aanraden.